Chagrijnige Til met zuur gezicht voor de camera: Wat moet ik zeggen

Chagrijnige Til met zuur gezicht voor de camera: "Wat moet ik zeggen"

24-02-2019 19:20
53

Guus Til is boos. Na de 2-1 nederlaag van AZ tegen Willem ll is de captain van de Alkmaarders niet te genieten en stelt hij dat er slechts één iemand was die een voldoende haalde: Marco Bizot.

"Ik denk dat we echt heel zwak begonnen", zegt Til tegen de NOS. "Willem ll was niet eens zo goed, maar ze kregen vanaf de aftrap direct een kans. Als je het dan niet oppakt en afgebluft wordt, krijg je een heel moeilijke wedstrijd. Marco pakte een paar heel goede ballen. Na drie minuten kregen we al twee á drie kansen tegen. Dat mag nooit."

AZ had de rug moeten rechten, zegt Til. "Als het dan niet gebeurt..1-0, 2-0, we hebben het niet recht kunnen zetten. Ik weet niet wat het was, maar we werden afgebluft. Zij hebben ontzettend veel kansen gehad. Marco was de enige speler die een voldoende heeft gehaald. Voor de rest was niemand goed. Wat moet ik zeggen? Het was een totale off-day."

Het toeval wil dat AZ donderdag een herkansing krijgt tegen Willem ll. Dan staat de halve finale van de TOTO KNVB Beker voor de deur. "We gaan het ons niet laten gebeuren dat we drie keer in een jaar gaan verliezen van Willem ll", zegt Til.