Dortmund vergroot voorsprong op Bayern na winst op Bosz en Leverkusen

24-02-2019 19:55 Laatste update: 20:11
23

De voorsprong van Borussia Dortmund op Bayern München is weer drie punten. Peter Bosz moest met zijn Bayer Leverkusen buigen voor de koploper van de Bundesliga: 3-2.

Bayern voert de druk al weken op en is Dortmund inmiddels tot drie punten genaderd. De nummer een van Duitsland verspeelde de afgelopen drie wedstrijden punten, maar weet na zondag weer wat winnen is. Dortmund kwam er in de eerste fase van de wedstrijd niet aan te pas, maar kwam daarna beter in de wedstrijd.

Dortmund kwam na een half uur op voorsprong door Dan-Axel Zagadou, die 1-0 binnenkopte uit een corner. De gelijkmaker van de ploeg van Bosz liet niet lang op zich wachten, want een paar minuten later stond het alweer: 1-1. Kevin Volland besloot om buiten de zestien uit te halen en passeerde Roman Bürki. Weer twee minuten later maakte Dortmund er via toptalent Jadon Sancho 2-1 van.

Een kwartier in de tweede helft leek Dortmund de wedstrijd te beslissen. Mario Götze twijfelde geen moment toen hij de bal buiten de zestien voor zijn voeten kreeg en schoot prachtig in de verre hoek raak. De 4-1 die Dortmund een paar minuten later maakte werd dankzij de VAR afgekeurd. Daardoor bleef Leverkusen in de wedstrijd. De aansluitingstreffer viel een kwartier voor tijd en werd gemaakt door Jonathan Tah, op aangeven van Julian Brandt: 3-2.

De gelijkmaker hing in de lucht, maar viel niet. Leverkusen zakt naar de zevende plaats op de Bundesliga-ranglijst.