De Eredivisie-flops: drie PSV'ers en achterhoede van onherkenbaar AZ

De Eredivisie-flops: drie PSV'ers en achterhoede van onherkenbaar AZ

25-02-2019 10:00 Laatste update: 10:01
65

In speelronde 23 van de Eredivisie viel met name de grote terugval van AZ. Na een serie met vijf opeenvolgende series en welgeteld nul tegendoelpunten hadden de nummer vier van Nederland een complete off-day tegen Willem II. Vier spelers van de club staan in ons floplijstje. PSV is met drie man vertegenwoordigd. 

Jeroen Zoet (PSV)
Wat is er in 2019 toch aan de hand met Jeroen Zoet? Haast élk schot op doel lijkt dit kalenderjaar een doelpunt bij de eens zo onpasseerbare nummer twee van Oranje. Het afstandschot van Nicolai Jörgensen was zondagmiddag écht houdbaar, leek het. 

Wedden

Meer odds

Sven van Beek (Feyenoord) 
De grote schlemiel van Feyenoord in de laatste weken. Een beslissend eigen doelpunt tegen FC Groningen, in Eindhoven een rode kaart tegen PSV. Had het dominante Feyenoord met elf man wél gewonnen in het Philips Stadion? 

Ron Vlaar (AZ)
Wekenlang kwam er geen muis doorheen, door die ijzersterke achterhoede van AZ. Geen enkel tegendoelpunt in vijf Eredivisie-duels op rij. Tót zondag. Op bezoek bij Willem II hadden Vlaar en co. een complete off-day. 


Teun Koopmeiners (AZ)
Naast Vlaar stond ook Koopmeiners te schutteren. De centrale verdediger ging met name bij de 2-0 van Dan Crowley, na een slalom van Damil Dankerlui, gruwelijk in de fout. 

Ricardo van Rhijn (AZ)
De derde verdediger van de nummer vier van de Eredivisie in dit lijstje. De openingstreffer van Willem II kwam grotendeels op het conto van Van Rhijn. Hij schatte een diepe bal compleet verkeerd in. Ook goalie Marco Bizot ging niet volledig vrijuit. 

Gastón Pereiro (PSV)
Pereiro staat er altijd in topwedstrijden, hoor je vaak. Zondag tegen Feyenoord absoluut niet. De Uruguayaanse stilist bakte er niets van en was 45 minuten onzichtbaar. Trainer Mark van Bommel wisselde hem in de rust. 


Gianluca Nijholt (NAC Breda) 
Niets anders dan een overwinning was zaterdagavond een must voor NAC, op eigen veld tegen FC Groningen. Het leek voor de zoveelste keer dit seizoen echter nergens op bij de hekkensluiter. Slechtste man van De Parel van het Zuiden: Nijholt. 

Calvin Stengs (AZ)
Wekelijks gelauwerd sinds zijn rentree, maar zondagmiddag deelde Stengs in het Koning Willem II Stadion in de malaise. De linkspoot werd knap uit de wedstrijd gespeeld door Diego Palacios, die telkens over Stengs heendenderde en aanvallend vaak gevaarlijk werd. 

Mounir El Hamdaoui (Excelsior)
Excelsior mocht na het bezoek aan FC Utrecht (0-0) van héél veel geluk spreken dat het met een punt terugkeerde naar Rotterdam. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart had namelijk niets te vertellen. El Hamdaoui en collega-aanvaller Dennis Eckert kregen geen poot aan de grond. 


Jean-Christophe Bahebeck (FC Utrecht)
Oei, wat was het matig, wat Bahebeck liet zien tegen Excelsior. De spits lag vaak op de grond en was veel bezig met klagen richting de arbitrage. Waarom Bahebeck en Michiel Kramer van trainer Dick Advocaat de voorkeur krijgen boven Nick Venema, wordt een steeds groter raadsel. 

Hirving Lozano (PSV)
Het zijn niet de weken van Lozano in het shirt van koploper PSV. Vorige week was de Mexicaan tegen sc Heerenveen (2-2) vooral met zichzelf bezig en tijdens de kraker tegen Feyenoord lukte er bijna niets. Ook de gelijkmaker van Lozano kon een wederom zeer matig duel niet maskeren.