Emoties in Emmen: 'Kreeg niets uit mijn strot, had ik in godsnaam moeten zeggen?'

Emoties in Emmen: 'Kreeg niets uit mijn strot, had ik in godsnaam moeten zeggen?'

25-02-2019 09:24
18

Reservekeeper Peter van der Vlag keek dit weekend met veel bewondering naar collega en FC Emmen-doelman Kjell Scherpen. Ondanks het overlijden van zijn broer keepte Scherpen tegen Vitesse en daarmee oogstte hij veel bewondering.

Van der Vlag (42) sprak voor de wedstrijd even met Vitesse-aanvaller Bryan Linssen. "Bryan zei tegen mij dat hij hoopte dat Kjell een wereldpartij ging keepen. Zelf vond ik het al lang knap dat hij er überhaupt stond. Dat meen ik echt. Ik heb diep respect voor die jongen", aldus Van der Vlag.

De ervaren goalie praat normaal gesproken veel met de jonge Scherpen, maar zondag was hij stil. "Ik ben iemand die vaak iets roept. Maar ik kreeg deze keer niets uit mijn strot. Wat had ik ook in godsnaam tegen die jongen moeten zeggen?”, aldus een emotionele Van der Vlag.

Ook Emmen-aanvoerder Anco Jansen maakte een diepe buiging voor de doelman. "Eigenlijk heb ik er ook vrij weinig over te zeggen. Behalve dat Kjell ondanks zijn negentien jaar een heel grote kerel is. In alle opzichten."

Bekijk ookKippenvel in Emmen: vuurwerk en indrukwekkende minuut stilte voor broer Scherpen