Kogel door de kerk: Fledderus kiest voor Groningen en wordt maandag gepresenteerd

Kogel door de kerk: Fledderus kiest voor Groningen en wordt maandag gepresenteerd

25-02-2019 10:34 Laatste update: 10:48
61

Mark-Jan Fledderus wordt definitief de nieuwe technisch directeur van FC Groningen. Maandagmiddag om 16.00 uur wordt hij gepresenteerd bij z'n nieuwe club. Fledderus komt over van Heracles Almelo. Formeel is hij nog tot 1 april in dienst bij de club. 

"Ik heb hier lang over moeten nadenken", wordt Fledderus (36) geciteerd door RTV Oost. "Ik zat hier prima op mijn plek, maar ik zie dit als een mooie nieuwe uitdaging."

"Heracles is een mooie club met een goede organisatie en professionele leiding. Als voetballer heb ik het hier altijd al goed naar mijn zin gehad, daarom ben ik enkele jaren geleden ook teruggekeerd. Ik ben de club dankbaar dat ik de kans heb gekregen een carrière op te bouwen na het voetbal. De keuze om te vertrekken was lastig, maar ik laat een stabiele organisatie achter", licht de voormalig middenvelder op de website van de club zijn overstap verder toe."

Heracles betreurt het afscheid van Fledderus, die slechts een jaar in dienst was als technisch manager. "Wij vinden het jammer dat Mark-Jan vertrekt, maar wensen hem succes met zijn nieuwe uitdaging bij FC Groningen", aldus algemeen directeur Rob Toussaint.

In Groningen wordt Fledderus de opvolger van Ron Jans. Afgelopen week presenteerde Groningen met Wouter Gudde reeds de opvolger van Hans Nijland. Gudde komt over van Excelsior. 

Lees ook: FC Groningen slaat slag bij Excelsior en heeft opvolger Nijland binnen