Update: 'Martinez haakt af; Leicester richt het vizier op andere topkandidaat'

Update: 'Martinez haakt af; Leicester richt het vizier op andere topkandidaat'

25-02-2019 23:50 Laatste update: 23:47
32

Leicester City heeft drie namen op het lijstje met mogelijke opvolgers van Claude Puel gezet. Roberto Martinez, Brendan Rodgers en Rafael Benitez zijn de kandidaten van de Premier League-kampioen van 2016, meldt Sky Sports.

Alle drie de managers liggen momenteel elders onder contract, waardoor Leicester het seizoen overweegt af te maken met een interim-manager. Martinez is bonsdcoach van België, terwijl Rodgers momenteel met Celtic aan kop gaat in Schotland. Benitez probeert om Newcastle United in de Premier League te houden.

Puel werd vorige week op straat gezet vanwege de teleurstellende resultaten. Een 1-4 thuisnederlaag tegen Crystal Palace werd de Fransman fataal. Hij was sinds oktober 2017, na het ontslag van Craig Shakespeare, in dienst bij The Foxes. Dit seizoen wilde het na een aardige start niet vlotten. Leicester staat momenteel twaalfde in de Premier League.

Een Europees ticket halen via de competitie is onmogelijk en voor degradatie hoeft het ook niet meer te vrezen. Het ontslag van Puel na een reeks van zeven mindere wedstrijden was de eerste grote ingreep van Aiyawatt Srivaddhanaprabha sinds het overlijden van zijn vader. Vichai Srivaddhanaprabha kwam in oktober om na een ongeluk met een helikopter.

Update 23.50 uur: Martinez voelt niets voor een move naar Leicester. Dat meldt Sky Sports. De club heeft het vizier gericht op Rodgers en gaat binnenkort een poging doen om hem bij Celtic weg te halen, meldt The Telegraph. Het is de bedoeling dat Rodgers het seizoen afmaakt bij Leicester. The Foxes moeten naar verluidt acht miljoen euro betalen om hem weg te kopen bij Celtic, al sluit The Telegraph niet uit dat er een middenweg wordt gevonden.