'Technisch manager De Graafschap moet baan redden met verbluffend plan van aanpak'

'Technisch manager De Graafschap moet baan redden met verbluffend plan van aanpak'

25-02-2019 23:38
28

Trainer Henk de Jong gaat waarschijnlijk verlengen bij De Graafschap, maar technisch manager Peter Hofstede verkeert in onzekerheid. Hofstede moet de komende periode een 'verbluffend plan van aanpak' presenteren om een contractverlenging af te dwingen.

Dat meldt de Gelderlander. De raad van commissarissen is kritisch op Hofstede vanwege zijn functioneren als technisch manager. Binnen de club is niet iedereen te spreken over zijn aankoopbeleid. Daardoor zijn er twijfels of de technische man wel mag aanblijven in Doetinchem. 

Hofstede heeft de afgelopen weken gesproken met De Graafschap, maar moet nu een meesterzet doen om aan te mogen blijven. Hij moet een concreet plan van aanpak maken voor het technische beleid van de komende jaren, schrijft de Gelderlander. Dat is zijn reddingsboei, aldus de krant. Hofstede moet laten zien wat hij de komende jaren met de jeugdopleiding en de scouting van plan is.

"Wij praten deze weken niet enkel over de positie van Peter an sich", legt algemeen directeur Martijn Ostendorp uit aan de Gelderlander. "Wij voeren de gesprekken in een breder perspectief. De vraag die centraal staat, is hoe wij als club het technisch beleid in de toekomst willen vormgeven. Ik vind het een normale gang van zaken dat Peter daarover meedenkt. Hij is nu verantwoordelijk voor het voetbaltechnisch beleid."

Lees ook: De Graafschap 'geeft hoofdscout zwijggeld mee' en neemt afscheid na dertig jaar

Lees ook: Nieuw contract in aantocht voor De Jong: 'Voorstander van één of twee jaar'