Nieuw contract in aantocht voor De Jong: 'Voorstander van één of twee jaar'

Nieuw contract in aantocht voor De Jong: 'Voorstander van één of twee jaar'

25-02-2019 15:27 Laatste update: 20:48
21

Henk de Jong en De Graafschap gaan hoogstwaarschijnlijk langer met elkaar door. Volgens Omroep Gelderland valt er op korte termijn nieuws te verwachten over het aflopende contract van de trainer. 

Mogelijk wordt deze week al bekend gemaakt dat De Jong zijn handtekening zet onder een nieuwe verbintenis. De Jong (54) is sinds december 2016 trainer in Doetinchem. De Graafschap heeft de intentie om óók het contract van assistent Sandor van der Heide te verlengen.

"Zij zijn eigenlijk een tweeling, horen bij elkaar", zegt voorzitter Martin Mos. Wel of geen handhaving heeft geen invloed op contractverlenging. "We doen niet aan scorebordjournalistiek. Voor de winter hebben we thuis ook wel eens goed gespeeld. Henk en Sandor passen gewoon goed bij de club. Ik ben positief, wat mij betreft gaan we verlengen."

Stijgende lijn
Een langdurig contract is niet aan de orde. "Daarmee hebben we ons in het verleden wel eens mee in de vingers gesneden. Ik ben meer voorstander van één of twee jaar. (...) Henk draagt de club goed uit, heeft een realistische kijk op zaken en we zien ook duidelijk een stijgende lijn in ons spel de laatste tijd."

De Graafschap staat na 23 speelrondes in de Eredivisie op de zeventiende plek met 21 punten. Het gat naar hekkensluiter NAC Breda is vier punten. FC Emmen, de nummer zestien, heeft drie punten meer. 

Lees ook: De Jong liet buitenlandse transfer lopen: 'Vier keer zoveel als bij De Graafschap'