Boos PSV wekt verbazing: 'Kom op zeg! Ze zijn helemaal geen partij in deze'

Boos PSV wekt verbazing: 'Kom op zeg! Ze zijn helemaal geen partij in deze'

26-02-2019 06:55 Laatste update: 08:25
149

PSV hoort zich helemaal niet te bemoeien met het duel tussen Ajax en PEC Zwolle, dat afgelopen week door de KNVB werd verplaatst om de topclub uit Amsterdam zich zo beter te kunnen laten voorbereiden op de return tegen Real Madrid. Dat vindt columnist Geert-Arend Roorda. 

PSV en met name algemeen directeur Toon Gerbrands (foto) maakten zich érg druk over de beslissing van de voetbalbond. 'De week van PSV illustreert wat mij betreft het veranderde klimaat bij deze topclub. Toon Gerbrands had het hoogste woord toen bekend werd dat de KNVB Ajax de ruimte wilde geven om maximaal te kunnen presteren op Europees niveau. Het was een schande. Er was niets overlegd met de grote Toon. En dat kon natuurlijk niet', schrijft Roorda in de Leeuwarder Courant. 

'Kom op zeg! PSV is helemaal geen partij in deze. Zij zijn slechts een van de 18 clubs die deelnemen aan de competitie, vervolgt hij. Roorda ergert zich ook aan het opgewonden gedrag van Mark van Bommel langs de zijlijn. 'Het verbaast me. Misschien zou Van Bommel de tijd en energie die hij wekelijks besteed aan het beïnvloeden van de arbitrage in zijn eigen team kunnen stoppen. Dan gaan ze misschien wel beter voetballen en gewoon die landstitel binnenhalen.'