'Ik wil hier de eerste spits worden bij FC Utrecht, verder denk ik nergens aan'

'Ik wil hier de eerste spits worden bij FC Utrecht, verder denk ik nergens aan'

26-02-2019 17:32
31

Nick Venema verlengde dinsdag zijn contract bij FC Utrecht tot medio 2023. De negentienjarige spits uit Austerlitz heeft een duidelijk doel voor ogen voor de komende jaren: eerste spits van FC Utrecht worden.

Venema zegt blij te zijn met zijn nieuwe contract. Hij weet dat er nog veel werk aan de winkel is. "Trainer Dick Advocaat heeft mij wel een paar punten gegeven waar ik beter in kan worden", zegt de aanvaller op de website van zijn management Soccervision. "Daar werk ik dus aan op de trainingen en in wedstrijden."

Stiekem hoopt Venema ook op selectie voor Jong Oranje. "Dat zou super zijn, maar het enige dat ik kan doen is het laten zien bij FC Utrecht. Dan komt de rest vanzelf wel. Ik wil hier de eerste spits worden, verder denk ik voorlopig nog nergens aan."

Venema scoorde dit seizoen dertien keer in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong FC Utrecht. Dick Advocaat gunt hem op het hoogste niveau zelden een basisplaats. Venema viel in 2018/19 acht keer in; de spits tekende voor vier goals.

Lees ook: 'Ontzettend trots' FC Utrecht breekt contract open: "Zijn we van overtuigd"