Kopzorgen Guardiola in titelstrijd: twee basisspelers voorlopig in lappenmand

Kopzorgen Guardiola in titelstrijd: twee basisspelers voorlopig in lappenmand

26-02-2019 18:45
7

Een tegenvaller voor Manchester City in de titelstrijd met Liverpool in de Premier League. Manager Pep Guardiola kan voorlopig geen beroep doen op verdediger Aymeric Laporte en middenvelder Fernandinho.

De Fransman en de Braziliaan staan minstens twee weken buitenspel. "Ik weet niet wanneer ze terug zullen zijn. Misschien tegen Swansea op 16 maart", zei Guardiola dinsdag op de persconferentie in aanloop naar het Premier League-duel met West Ham United. Laporte en Fernandinho liepen beiden een spierblessure op in de gewonnen League Cup-finale tegen Chelsea (4-3 na strafschoppen).

Guardiola moet tegen West Ham ook Gabriel Jesus en verdediger John Stones nog missen. "Ik denk dat zijn snel weer terug zullen zijn", aldus de Catalaanse manager. Er was ook goed nieuws. Benjamin Mendy is weer hersteld van een knieblessure.

Laporte en Fernandinho missen onder meer de return tegen Schalke 04 in de achtste finale van de Champions League. De eerste wedstrijd werd met 2-3 gewonnen in Gelsenkirchen. Vooral het wegvallen van Fernandinho is vervelend. City zoekt al enige tijd naar een stand-in en vervanger voor de Braziliaanse routinier.