Update: PEC gaat in beraad en beslist woensdag over stap naar de rechter

Update: PEC gaat in beraad en beslist woensdag over stap naar de rechter

27-02-2019 08:55 Laatste update: 08:51
266

PEC Zwolle heeft bot gevangen bij de arbitragecommissie van de KNVB. De commissie acht zich niet bevoegd om zich te buigen over het verzoek van de Overijsselse club om het Eredivsie-duel met Ajax terug te verplaatsen.

PEC Zwolle had een spoedarbitrage aangespannen naar aanleiding van het verzetten van de wedstrijd tegen Ajax van 2 naar 13 maart. PEC eiste dat de KNVB de beslissing terugdraait. De voetbalbond trok dinsdagavond in Zeist echter aan het langste eind.

Wedden

Meer odds

De arbitragecommissie kwam tot de conclusie dat het niet het juiste orgaan is om te oordelen in de kwestie. "We gaan over geschillen tussen leden en de KNVB is geen lid. Hierbij moet deze zaak vandaag stranden", zei de voorzitter, geciteerd door de Stentor. Het enige alternatief voor PEC is om naar een 'reguliere' rechter te stappen. De club verwacht daar woensdagochtend meer duidelijkheid over te geven.

De kans dat PEC daadwerkelijk naar de rechter stapt lijkt klein. "Wij moeten er een nachtje over slapen, want we vinden toch wel dat we een punt hebben", zegt voorzitter Adriaan Visser tegen het Algemeen Dagblad. "Civiele rechter is formeel een optie. Maar dan wordt het wel heel kort dag. De tijd zit ons echt in de weg. We wilden een punt maken. Dat hebben we gedaan."

De KNVB verplaatste de Eredivisie-wedstrijd vorige week op verzoek van Ajax, zodat de Amsterdammers meer rust krijgen in de aanloop naar de return tegen Real Madrid op 5 maart in de achtste finales van de Champions League. De bond oordeelde dat het belang van het Nederlandse voetbal zwaarder weegt dan dat van PEC Zwolle. Die club voelde zich echter voor het blok gezet en vindt dat er te weinig naar alternatieven is gekeken.

Update 27/2 8.55: PEC beslist uiterlijk woensdag of het de stap naar de rechter zet. De leiding van de eredivisionist neemt daar later op de dag een beslissing over, laat technisch directeur Gerard Nijkamp weten in gesprek met het ADVisser liet dinsdagavond al weten dat PEC 'een nachtje moet slapen' over een dergelijk besluit.