Van Europees kampioen naar TEC Tiel: 'Wie herken je? Alleen de aanvoerder niet...'

Van Europees kampioen naar TEC Tiel: 'Wie herken je? Alleen de aanvoerder niet...'

26-02-2019 23:36 Laatste update: 23:49
27

Tonny Vilhena en Daan Disveld werden in 2011 samen Europees kampioen met Oranje Onder 17, maar hun carrières gingen vervolgens een totaal andere kant op. Toenmalig aanvoerder Disveld speelt nu bij TEC Tiel in de Derde Divisie Zondag en Vilhena is uitgegroeid tot basiskracht bij Feyenoord en international van het 'grote' Oranje.

Dinsdagmiddag spraken de twee oud-ploeggenoten hun 'opvolgers' van Oranje Onder 18 en Onder 19 toe. "We wilden de gelegenheid aangrijpen om eens terug te kijken: wat heeft die Europese titel jullie opgeleverd, waar staan jullie op dit moment? En is het een garantie dat je later ook je dromen gaat bereiken?", verklaart assistent-bondscoach Kees van Wonderen, die in het recente verleden enkele vertegenwoordigende jeugdelftallen coachte, het samenzijn.

Disveld speelde nog in het betaald voetbal voor NEC en FC Den Bosch, maar zag zijn profdroom uiteenspatten. "Ik hoop dat jullie hier binnenkort niet zo bij zitten als ik, maar als Tonny", drukt hij de aanstormende talenten op het hart. De rechtsback bewaart echter alleen maar goede herinneringen aan zijn tijd als jeugdinternational. "Als Nathan Aké of Memphis Depay jarig is, komt er weer een foto op internet: wie herken je nog? Iedereen, behalve die aanvoerder... Maar als je die beelden weer terugziet, begin je te beseffen: dit was echt fucking vet."