'Vitesse mengt zich in strijd met NAC en denkt aan oude bekende als td'

'Vitesse mengt zich in strijd met NAC en denkt aan oude bekende als td'

27-02-2019 06:55 Laatste update: 08:08
19

Mo Allach keert mogelijk terug bij Vitesse. Hij is in beeld om vanaf komend seizoen technisch directeur te worden in het Gelredome. Marc van Hintum, die de functie momenteel bekleedt, stopt. 

Tot eind 2018 was Allach technisch directeur bij Maccabi Haifa. Daar werkte hij samen met Fred Rutten. Allach verliet de ploeg uit Isräel in november en zit sindsdien werkloos thuis.

Wedden

Meer odds

De Gelderlander weet dat Allach nu in beeld is om vanaf komend seizoen td te worden bij Vitesse. Hij staat 'hoog op de kandidatenlijst'. Diezelfde functie bekleedde Allach bij de club óók van 2013 tot eind 2017. Hij vertrok na 'een verschil van inzicht' met toenmalig commissaris Valeri Oyf. Laatstgenoemde is nu eigenaar van Vitesse - waardoor een terugkeer in dezelfde functie dus opmerkelijk zou zijn. 

Van Hintum werd na het afscheid van Allach benoemd tot technisch directeur. Die functie zou hij in eerste instantie tijdelijk bekleden. Omdat Vitesse er niet in slaagde een alternatief te vinden, bleef hij een extra jaar op zijn post. Van Hintum keert aan het einde van het seizoen terug naar zijn post van hoofd scouting. 

De naam van Allach viel onlangs óók in Breda. NAC is net als Vitesse op zoek naar een nieuwe technische man. Allach was in het verleden tevens werkzaam bij VVV-Venlo, FC Twente, RKC Waalwijk en de KNVB.