Toornstra over Ajax-collega: Nou, ik zag hem een keer boos worden

Toornstra over Ajax-collega: "Nou, ik zag hem een keer boos worden"

27-02-2019 07:22
32

Het middenveld van Feyenoord is absoluut niet te vergelijken met dat van Ajax. Dat zegt Jens Toornstra in gesprek met De Telegraaf. Clasie - Vilhena - Toornstra vs. Van de Beek - Schöne - De Jong: het is een wereld van verschil, vindt Toornstra. 

"Het middenveld van Ajax en Feyenoord vergelijken is appels naast peren houden. Het middenveld van Ajax heeft een andere stijl omdat de spelers ook individueel totaal anders zijn. Jordy, Tonny en ik passen ook echt bij de stijl van Feyenoord. Die is meer op arbeid gericht."

Wedden

Meer odds

Heeft Toornstra ook niet iets weg van de veelscorende Van de Beek dan? "Nou, ik zag hem een keer boos worden toen hij werd gewisseld. Dat heb ik nog nooit gedaan. Of hij net als ik te snel kritiek krijgt? Daar lijkt het soms een beetje op, maar ik vind het in mijn geval wel meevallen."

Kuit
Van venijn tussen Frenkie de Jong en Toornstra is volgens laatstgenoemde geen sprake. "Nooit. Oh, omdat ik hem in de Arena hard op zijn kuit raakte? Frenkie weet dat ik hem niet wilde raken. Zo'n voetballer ben ik niet en hij weet dat ik respect voor hem heb. We gaven elkaar een hand en het was goed. Pas achteraf zag ik op de beelden dat het er veel rotter uitzag en dat die gele kaart voor mij terecht was."

Woensdagavond treedt Toornstra met Feyenoord aan tegen Ajax in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. De Klassieker begint om 20.45 uur.