FC Emmen wil afscheid nemen van kunstgras: Komende maand een keuze maken

FC Emmen wil afscheid nemen van kunstgras: "Komende maand een keuze maken"

27-02-2019 07:55 Laatste update: 09:20
24

FC Emmen overweegt het kunstgras vaarwel te zeggen. Volgens voorzitter Ronald Lubbers is het echter niet zo eenvoudig om van kunstgras naar echt gras over te stappen.

Een overstap naar echt gras levert naast financiële mogelijk ook sportieve problemen op voor Emmen. "Een van de grote voordelen van kunstgras is dat iedereen daar op kan trainen. Als we volgend seizoen al op echt gras zouden spelen, hebben we een acuut probleem op het gebied van trainingsfaciliteiten", vertelt Lubbers aan het Dagblad van het Noorden. Emmen is volgens de regionale krant met de gemeente en verenigingen in onderhandeling over een eventuele uitwijklocatie.

Lubbers wijst ook op de financiële situatie. De topclubs uit de Eredivisie wilden clubs die op kunstgras spelen vanaf het seizoen 2020/2021 financieel compenseren, maar daarmee is het probleem voor Emmen nog niet opgelost. "Het eerste jaar wordt hoe dan ook duurder dan de daaropvolgende jaren." Lubbers weet ook niet hoe vol de portemonnee van Emmen bij een degradatie is.

Lubbers hoopt eind maart op duidelijkheid. "We gaan de plussen en minnen tegen elkaar afwegen en komende maand een keuze maken. Ik durf nog niet te zeggen welke kant het op gaat. Het is geen geheim dat we uiteindelijk weer op natuurgras willen spelen. Maar het is de vraag of komend seizoen al het juiste moment is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie