Nieuws uit Zeist: KNVB strikt oude bekende van Van de Looi als opvolger Krüzen

Nieuws uit Zeist: KNVB strikt oude bekende van Van de Looi als opvolger Krüzen

27-02-2019 12:10 Laatste update: 12:27
28

Marcel Groninger is de nieuwe assistent-bondscoach van Jong Oranje. De KNVB meldt dat woensdagmiddag via de officiële kanalen. Groninger wordt de rechterhand van Erwin van de Looi. Hij is de opvolger van Hendrie Krüzen, die onlangs met Peter Bosz naar Bayer Leverkusen verkaste. 

Van de Looi en Groninger kennen elkaar goed uit het hoge Noorden. Toen Van de Looi nog trainer was van FC Groningen, fungeerde Groninger bij de club als zijn assistent. Van de Looi kondigde in 2016 zijn afscheid aan en ging aan de slag bij Willem II. Sinds mei 2018 staat hij aan het roer bij Jong Oranje. 

"Met Marcel halen we een ervaren assistent-trainer bij het team", zegt directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma op de website van de KNVB. "Qua karakter is Marcel een goede aanvulling op de huidige staf. Wij vinden het belangrijk dat we de komende EK-kwalificatiereeks continuïteit houden binnen de staf."

Mooie stap
"Dit is voor mij een heel mooie stap in mijn trainerscarrière en ik heb er erg veel zin in. Bij FC Groningen heb ik al eerder drie jaar samengewerkt met Erwin, we weten dus wat we aan elkaar hebben", zegt de coach zelf. "Tijdens onze FC Groningen-periode wonnen we de KNVB Beker en plaatsten we ons voor Europees voetbal. Ik ben ervan overtuigd dat wij, samen met de rest van de staf en het team, de aankomende periode ook bij Jong Oranje iets moois kunnen neerzetten

Groninger (48) werkte tot het einde van het afgelopen seizoen als assistent in Groningen. Zijn contract werd niet verlengd door de eredivisionist.