'Als je slap begint, loopt Ajax over Feyenoord heen en dat moeten we niet hebben'

'Als je slap begint, loopt Ajax over Feyenoord heen en dat moeten we niet hebben'

27-02-2019 17:16
82

Feyenoord moet er woensdagavond tegen Ajax meteen opklappen. Dat adviseert Royston Drenthe, die uitkijkt naar de Klassieker in de halve finale van de KNVB Beker.

"Als je slap begint, gaat Ajax over Feyenoord heen lopen en dat moeten we niet hebben", zegt Drenthe tegen RTV Rijnmond. De Sparta-routinier genoot van de 6-2 van eind januari. "Het was een mooie pot, maar ze moeten zich nu focussen op deze game. De halve finale is een wedstrijd op zich. Als je deze met 2-1 pakt, moet je net zo blij zijn als wanneer je met 6-2 wint."

Feyenoord is nog steeds de grote liefde van Drenthe. Dat weten ook de fans van Sparta, die hem regelmatig op de hoogte houden van de tussenstand even verderop in De Kuip. "Vorige week tijdens het warmlopen riep een toeschouwer op de tribune dat het 1-0 geworden was voor Feyenoord. Daarna hoorde ik ook dat het 1-1 geworden was. Meteen na de wedstrijd check ik Livescore."

Drenthe zit woensdagavond óók klaar voor Real Madrid - FC Barcelona. El Clásico begint een kwartier later dan de Klassieker, om 21.00 uur. "Ik maak een eigen schakelprogramma", lacht hij. "Het zou lekker zijn als Real en Feyenoord allebei winnen."