ABBA-systeem zorgt voor verwarring: 'Had niet in de gaten dat we gewonnen hadden'

ABBA-systeem zorgt voor verwarring: 'Had niet in de gaten dat we gewonnen hadden'

01-03-2019 07:24 Laatste update: 08:05
21

Willem II-doelman Timon Wellenreuther groeide donderdagavond uit tot de grote held van de Tricolores. De Duitse sluitpost had in anderhalf jaar Eredivisie-voetbal nog nooit een strafschop gestopt, maar hield tijdens de penaltyreeks tegen AZ opeens drie pingels tegen.

Het leverde Willem II een plek in de bekerfinale op. "Of ik een penaltykiller ben? Misschien. Maar er komt ook veel geluk bij kijken", liet de Duitse sluitpost na afloop weten aan FOX Sports. De Tilburgers hadden zich al voorbereid op een mogelijke strafschoppenserie. "We hadden een goed plan. Ik zat steeds in de hoek waar zij schoten", doelt hij op de penalty's van Teun Koopmeiners, Guus Til en Ricardo van Rhijn.

Björn Johnsen schoot de vijfde AZ-strafschop tegen de paal, waardoor de finaleplek een feit is voor Willem II. Wellenreuther had dit echter niet meteen in de gaten. "Ik zag de spelers opeens naar mij toe rennen. Ik begrijp dat ABBA-systyeem niet helemaal haha. Het duurde een paar seconden, maar toen had ik het door", besluit de lachende doelman.