'Als De Graafschap-fans hun voetbalschoenen meenemen, mogen ze direct meetrainen'

'Als De Graafschap-fans hun voetbalschoenen meenemen, mogen ze direct meetrainen'

01-03-2019 12:39 Laatste update: 12:47
23

De Graafschap werkt vol vertrouwen toe naar de degradatieclash tegen ADO Den Haag van vrijdagavond, waarin het verschil tussen de nummers 17 en 12 kan worden teruggebracht naar drie punten. Maar ook als er onverhoopt niet wordt gewonnen, zal er geen sprake van crisis zijn op de Vijverberg.

"We gaan elkaar niet gek lopen maken. Met paniek pak je geen punten", vat algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp samen in gesprek met Algemeen Dagblad. "We doen normaal, zijn gastvrij en raken nooit in de stress."

Besloten trainingen zijn dan ook een zeldzaam fenomeen in Doetinchem. "Voetballen is geen product, voetballen is van de mensen. En die mensen koesteren wij elke dag. Ze zijn hier welkom en de koffie staat klaar", vertelt trainer Henk de Jong. "Als een supporter zijn voetbalschoenen meeneemt naar de training, mag hij bij wijze van spreken direct meetrainen", voegt voormalig publiekslieveling Berry Powel toe.

'Maandag met zijn allen carnaval vieren'
De Superboeren hebben nog elf wedstrijden om van de voorlaatste plaats af te komen, maar De Jong heeft er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. "Want vergis je niet, we hebben potdorie aardige spelers, hoor. En ze werken zich allemaal het snot voor de ogen", aldus de trainer. "Ik geloof oprecht dat we het op deze manier met elkaar gaan redden bij De Graafschap." Tussen het harde werken door is er ook tijd voor ontspanning. "Maandag met z'n allen carnaval vieren, even lekker plezier maken met elkaar. Want dat is ook De Graafschap, hè. Mooi, man."