Vermeer waakt voor horrorscenario uit 2015: Hebben het al een keer meegemaakt

Vermeer waakt voor horrorscenario uit 2015: "Hebben het al een keer meegemaakt"

01-03-2019 15:04 Laatste update: 15:20
78

Kenneth Vermeer wil de teleurstelling van de bekeruitschakeling zo snel mogelijk van zich af zetten. De doelman van Feyenoord realiseert zich dat de strijd om de derde plek alle aandacht vergt. 

Woensdag verloor Feyenoord in de halve finale met 0-3 van Ajax. "Het was natuurlijk een grote teleurstelling", zegt Vermeer tegen RTV Rijnmond. "We hebben niet gekregen waar we op hoopten. We moeten de teleurstelling achter ons laten en ons focussen op de derde plek, want dat wordt ook nog een hele klus. Daar moeten we keihard voor gaan werken."

"Je moet verder. Tuurlijk doet het pijn dat je verliest en de finale niet haalt, maar zondag spelen we alweer tegen Emmen", aldus de Feyenoord-goalie. De Rotterdammers hebben een voorsprong van drie punten op nummer vier AZ. "Het is zeker nog geen gelopen koers. AZ zit dicht op ons, dus we moeten scherp zijn en zorgen dat we de derde plek vasthouden."

In 2015 gaf Feyenoord de derde plek weg, nadat de ploeg in de slotfase van het seizoen compleet instortte. "We hebben het al een keer meegemaakt, dat mag niet nog een keer gebeuren", aldus Vermeer.