'Problemen voor Chelsea stapelen zich op, FA onderzoekt nieuwe beschuldigingen'

'Problemen voor Chelsea stapelen zich op, FA onderzoekt nieuwe beschuldigingen'

02-03-2019 10:33 Laatste update: 10:37
19

De FA is een onderzoek gestart naar Chelsea, dat wederom beschuldigd wordt van illegale betalingen. The Blues zouden in 2012 een bedrag van rond de 650 duizend pond hebben betaald aan de vader van Andreas Christensen, die toen de overstap maakte van Bröndby naar Londen.

The Daily Mail schrijft dat op basis van documenten van WikiLeaks en de Deense krant Politiken. De vader van Andreas Christensen, Sten, zou volgens de burelen in Londen werkzaam zijn als scout voor The Blues en daarom de betalingen op zijn rekening krijgen. The Daily Mail zegt echter dat Sten gewoon nog als keeperstrainer werkte bij Bröndby en geen scoutingwerk deed voor Chelsea.

Het is niet toegestaan voor clubs om betalingen te doen aan familieleden van spelers. Liverpool en Everton werden al gestraft voor een vergelijkbaar vergrijp en konden daardoor een periode geen jeugdspelers aantrekken. Een nieuwe straf zou zeer slecht uitkomen voor The Blues, dat al een transferban van de FIFA opgelegd kreeg. De FA doet ondertussen onderzoek.