Bosz wint opnieuw met Bayer Leverkusen, keiharde afstraffing voor Schalke 04

02-03-2019 17:35
16

Peter Bosz heeft zich met Bayer Leverkusen herpakt na de 3-2 nederlaag van vorige week tegen koploper Borussia Dortmund. Op eigen veld won de ploeg met 2-0 van SC Freiburg. Schalke 04 werd in eigen huis vernederd.

Leverkusen - Freiburg 2-0
Leverkusen presteert in de competitie uitstekend onder Bosz. Alleen van Borussia Mönchengladbach en Dortmund werd verloren. Ook tegen Freiburg begon Leverkusen overtuigend en zeer aanvallend. Dat leverde na vier minuten al een 1-0 voorsprong op, die tot stand werd gebracht door Charles Aránguiz. De Chileen schoot buiten de zestien hard raak: 1-0.

Leverkusen bleef vol op de aanval spelen, maar kon de voorsprong niet uitbouwen. Daardoor bleef Freiburg in de wedstrijd. De bezoekers kregen zowel voor als na de rust kansen op de gelijkmaker. Leon Bailey besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd: 2-0. Leverkusen klimt naar de vijfde plek.

Schalke - Düsseldorf 0-4
Schalke 04 werd in de Veltins-Arena getrakteerd op een harde afstraffing: Fortuna Düsseldorf stapte de bus in met een 0-4 overwinning. Op de zege van Düsseldorf valt weinig aan te merken. Schalke gaf geen moment thuis, al bleef de schade voor de rust relatief beperkt. Dodi Lukebakio schoot na 35 minuten een strafschop binnen: 0-1.

Na de rust ging het plots hard. Dadiw Kownacki maakte er een kwartier na rust 0-2 van, waarna Benito Raman de wedstrijd een paar minuten later besliste. Kownacki maakte de vernedering met de 0-4 uiteindelijk compleet. Schalke blijft op een zorgwekkende veertiende plek staan in de Bundesliga. De club heeft al sinds 20 januari geen competitiewedstrijd gewonnen.

Hertha - Mainz 2-1
Hertha BSC blijft tot de subtop van Duitsland behoren na een benauwde 2-1 overwinning op FSV Mainz. Hertha, waar Karim Rekik vanwege een schorsing afwezig is, had het voor eigen publiek lastig en kwam in de blessuretijd van de eerste helft op achterstand door een eigen goal van Niklas Stark.

Die achterstand zou in de tweede helft razendsnel worden gerepareerd. Marko Grujic maakte vlak na rust gelijk en Stark herstelde zijn fout goed door er tien minuten later 2-1 van te maken. De Duiter kreeg de bal voor zijn voeten en schoot met de binnenkant van zijn schoen raak. Mainz was nog een aantal keren dicht bij de gelijkmaker in de slotfase. De ploeg blijft op de twaalfde plek staan.