Lazio deelt dreun uit aan Roma van Karsdorp en Kluivert; 'Nederlands' Brugge wint

02-03-2019 23:00 Laatste update: 03-03-2019 09:28
12

SS Lazio heeft de stadsderby tegen AS Roma met klinkende cijfers gewonnen: 3-0. Justin Kluivert en Rick Karsdorp bleven negentig minuten op de bank bij de bezoekers, die moeten vrezen voor Champions League-deelname.

Caen - Paris Saint-Germain 1-2
Dat PSG slechts twee keer scoorde, zegt niets over het aanvallende spel van de ploeg. Al na enkele minuten kon de club uit Parijs scoren, maar meerdere spelers hadden hun dag niet. PSG trapte het gaspedaal in, maar kon Caen niet op de knieën krijgen.

De thuisploeg kwam na de rust verrassend op voorsprong door Casimir Ninga. Niet veel later kreeg PSG een strafschop, die hij benutte. Na de gelijkmaker regende het kansen aan de kant van PSG. Meerdere keren werd het aluminium geraakt. PSG leek tegen zeldzaam puntenverlies aan te lopen, maar in de 87e minuut maakte Mbappé zijn tweede treffer, waar hij zijn club mee redde.

West Ham United - Newcastle United 2-0
West Ham United heeft zaterdag in de Premier League op eenvoudige wijze gewonnen van Newcastle United. Declan Rice, donderdag uitgeroepen tot talent van het jaar bij de London Football Awards, kopte al na zeven minuten raak uit een hoekschop. Vlak voor rust werden de Londenaren verder geholpen door Newcastle-verdediger Florian Lejeune, die een overtreding beging op Javier Hernández. Vanaf elf meter benutte Mark Noble het buitenkansje.

Hoewel Newcastle in de tweede helft nog wel wat kansen kreeg, bleven doelpunten uit. West Ham stijgtvoor even naar plaats negen, Newcastle staat veertiende.

Huesca - Sevilla 2-1
Sevilla heeft zich zaterdag verslikt in hekkensluiter Huesca. De Andalusiërs kwamen met Quincy Promes in de basis al na zeven minuten op achterstand. Sevilla ging daarna wel op zoek naar de gelijkmaker, maar dat was lange tijd tevergeefs. Zo zag Promes een schot van de lijn gehaald worden en ging even later een voorzet van Jesus Navas aan hem voorbij bij de tweede paal.

Nadat de Oranje-international was gewisseld, schoot Wissam Ben Yedder in de 84e minuut alsnog de 1-1 tegen de touwen uit een strafschop. Een punt leverde het uiteindelijk niet op voor Sevilla. Huesca maakte er op randje buitenspel 2-1 van in blessuretijd. Sevilla pakte slechts één punt in zijn laatste vier competitieduels.

AC Milan - Sassuolo 1-0
AC Milan heeft geprofiteerd van de misstap van Internazionale, vrijdagavond bij Cagliari. De ploeg van coach Gennaro Gattuso won met 1-0 van Sassuolo en staat nu derde in de Serie A. Een eigen doelpunt was genoeg voor de zege. Krzysztof Piatek scoorde voor de verandering eens niet, maar hij leidde wel een rode kaart in van doelman Andrea Consigli. De Pool werd licht vastgehouden en ging gewillig naar de grond. Een comeback van Sassuolo was daarna niet meer aan de orde.

SS Lazio - AS Roma 3-0
AS Roma heeft een flinke dreun gekregen in de jacht op Champions League-voetbal in de Serie A. De ploeg van bankzitters Justin Kluivert en Rick Karsdorp ging in de altijd beladen Derby Della Capitale met 3-0 onderuit tegen SS Lazio. Felipe Caicedo opende al na zeven minuten de score. Een kleine twintig minuten voor tijd viel de beslissing. Federico Fazio liet Joaquin Correa struikelen, waardoor de bal op de stip ging. Ciro Immobile klaarde de klus: 0-2.

Danilo Cataldi maakte het feest compleet voor de thuisploeg door een fraaie aanval met een goal te bekronen. Roma verloor in de verhitte slotfase nog Aleksandar Kolarov met een rode kaart. Door de ruime zege is het verschil tussen nummer zes Lazio en nummer vijf Roma nog maar drie punten.

Club Brugge - Sint-Truiden 1-0
De titelstrijd in de Jupiler Pro League is nog wat spannender geworden. Club Brugge, mét Stefan Denswil, Sofyan Amrabat en Ruud Vormer, won zaterdag met 1-0 van Sint-Truiden. De zege van Blauw-Zwart was verdiend, maar de thuisploeg had wel een strafschopgoal van Hans Vanaken nodig om het verschil te maken. Het Anderlecht van Fred Rutten kan nummer zes Sint-Truiden zondag tot op één punt naderen.