PSV maakt geen fout en wint dankzij uitblinkende Bergwijn van Excelsior

02-03-2019 21:34 Laatste update: 03-03-2019 09:16
91

PSV heeft zich zaterdagavond op zakelijke wijze langs Excelsior weten te spelen. De Eindhovenaren speelden zeker niet hoogstaand, maar wonnen dankzij een uitblinkende Steven Bergwijn wel: 0-2. Het is de eerste overwinning van PSV in vier wedstrijden.

Op het kunstgrasveld van Excelsior nam PSV al vroeg in de wedstrijd de leiding. De volledig vrijstaande Bergwijn kreeg de bal van Angelino, kon zich langs twee Excelsior-spelers wurmen en passeerde doelman Alessandro Damen met een schuiver. Kort daarna kreeg Hirving Lozano een gele kaart, waardoor de Mexicaan geschorst is voor het duel met NAC Breda van volgende week. Excelsior had weinig in te brengen tegen PSV, maar had geluk dat de ploeg van Mark van Bommel niets met het overwicht deed.

Vol goede moed kwam Excelsior uit de kleedkamer, maar tien minuten na de rust verdubbelde PSV de voorsprong. Thomas Oude Kotte wilde de bal terugkoppen op zijn doelman, maar Bergwijn was er als de kippen bij om te onderscheppen en 0-2 te maken. Excelsior, dat tot dat moment nog geen kans had gecreëerd, stond voor een onmogelijke opgave om er nog iets van te maken.

Na de tweede treffer van PSV stopte het aanvallende voetbal. Excelsior geloofde niet meer in een stunt en leek de wedstrijd in de tweede versnelling uit te willen spelen. Van Bommel zag zijn kans schoon om de talenten Donyell Malen en Cody Gakpo in te brengen, maar ook zij konden de zege van PSV geen extra glans geven.

PSV wint, waardoor de voorsprong op nummer twee Ajax weer vijf punten is. De Amsterdammers zouden dit weekend tegen PEC Zwolle spelen, maar die wedstrijd werd vanwege de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid van komende dinsdag uitgesteld naar woensdag 13 maart.