PEC Zwolle 'onder protest' akkoord met nieuwe datum: 'Dat steekt bij de club'

PEC Zwolle 'onder protest' akkoord met nieuwe datum: 'Dat steekt bij de club'

27-02-2019 15:06 Laatste update: 15:22
175

PEC Zwolle heeft besloten niet naar de civiele rechter de stappen. De club legt zich 'onder protest' neer bij de nieuwe speeldatum voor Ajax - PEC Zwolle. Dat betekent dat de competitiewedstrijd definitief wordt afgewerkt op 13 maart.

Dat heeft de club laten weten via de officiële kanalen. In een statement laat de club weten dat het 'vanwege organisatorische aspecten en sportieve voorbereiding' het niet aannemelijk acht dat de datumwijziging nog kan worden teruggedraaid. 'PEC Zwolle accepteert dan ook, onder protest, het nieuwe aanvangstijdstip van de wedstrijd op woensdag 13 maart om 18.30 uur.'

'Het steekt de club dat het beroep bij de arbitragecommissie niet op inhoudelijke, maar formele gronden is afgedaan, terwijl er goede redenen waren voor de arbitrage commissie om het wèl inhoudelijk te behandelen', vervolgt de club. ' Dit punt gaat PEC Zwolle dan ook aan de orde stellen in het vennoten overleg van de Eredivisie CV (ECV).'

De wedstrijd Ajax - PEC Zwolle stond aanvankelijk op zaterdag 2 maart op het programma. Omdat Ajax op dinsdag 5 maart de Champions League-return tegen Real Madrid speelt, besloot de KNVB de wedstrijd te verplaatsen naar woensdag 13 maart. Dat leidde tot protest bij PEC Zwolle en bij koploper PSV.

Het lijkt er voor PEC Zwolle op dat het in de Johan Cruijff Arena weinig steun zal krijgen. Ajax bood aan de busreis en de catering voor de bezoekende supporters te betalen, maar daar lijkt weinig animo voor. 'Vanuit de eigen achterban bleek verder geen enkele belangstelling voor een aanbod uit Amsterdam om de wedstrijd op woensdag 13 maart tegen gunstig(er) tarief te bezoeken. Overigens en als vanzelfsprekend, ontvangen alle supporters die een kaartje hebben gekocht voor het gastenvak op zaterdag 2 maart hun geld spoedig retour', aldus PEC Zwolle.

Lees ookPEC gaat in beraad en beslist woensdag over stap naar de rechter