'Ajax weer een soort finale, in de Champions League moeten we seizoen kleur geven'

'Ajax weer een soort finale, in de Champions League moeten we seizoen kleur geven'

Gepubliceerd: zondag 3 maart 2019 om 07:22zo 03-03-2019 om 07:22

Sergio Ramos weet dat Real Madrid dit seizoen nog maar op één manier kan redden. De Koninklijke moet net als de voorgaande drie jaar de Champions League winnen.

"Dinsdag wacht ons weer een soort finale in de Champions League tegen Ajax. We hebben in die competitie de kans ons seizoen kleur te geven", zegt de aanvoerder van Real Madrid in Spaanse media na de met 0-1 verloren Clásico tegen FC Barcelona in de Primera Division.

Het was de tweede nederlaag tegen de aartsrivaal in een paar dagen tijd, na de 0-3 zeperd in de Copa del Rey. Ramos ziet dat de achterstand op koploper Barça met twaalf punten haast onoverbrugbaar is. "Het is jammer dat de afstand zo groot is, de titel is nu buiten bereik, maar we blijven altijd vechten, want je mag nooit opgeven."

Real Madrid won drie weken geleden in Amsterdam het eerste duel in de achtste finales van de Champions League met 2-1. "In fysiek opzicht zijn we klaar voor Ajax", zei Ramos, die zelf geschorst is voor de return. "We zullen strijd moeten leveren. We waren het liefst met een overwinning die wedstrijd in gegaan, maar helaas."

Ramos ging ook nog in op het incident met Lionel Messi zaterdagavond. De verdediger plantte op slag van rust zijn arm in het gezicht van de Barça-ster, die woedend reageerde. De twee aanvoerders stonden even met de hoofden tegen elkaar, terwijl een verhitte woordenwisseling volgde. "Het was niets noemenswaardigs", stelt Ramos. "Een klein opstootje. Hij kon het slecht hebben."

Poll

Gaat Ajax zich plaatsen voor de kwartfinale?

(7025 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws