Van Persie maakt hattrick en leidt Feyenoord naar zege in opvallend lege Kuip

03-03-2019 18:32 Laatste update: 19:01
94

Zonder te imponeren heeft Feyenoord afgerekend met FC Emmen: 4-0. Robin van Persie was de grote man met één doelpunt voor en twee doelpunten na rust.

Feyenoord werd woensdag uit de KNVB Beker geknikkerd door Ajax, waardoor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst niets anders rest dan strijden om de derde plek. Het feit dat het seizoen zo goed als klaar is, leek ook zijn uitwerking te hebben op de opkomst: in De Kuip waren opvallend veel lege plekken te zien.

De afwezige fans misten een klasse-optreden van Van Persie. De 35-jarige spits, die aan het einde van het seizoen stopt, opende op slag van rust de score met een intikker. Feyenoord had tot die treffer weinig laten zien. FC Emmen kreeg zelfs twee goede kansen, maar aanvalsleider Sven Braken wist het hoofd niet koel te houden.

In de tweede helft liep Feyenoord uit naar een grote zege. Van Persie maakte na 52 minuten zijn tweede van de dag en elf minuten later was het opnieuw raak: 3-0. Het was de 201e en 202e competitiegoal in zijn carrière. Vijf minuten voor tijd kreeg de Oranje-topscorer aller tijden een publiekswissel.

Op dat moment stond de 4-0 al op scorebord. Steven Berghuis schoot een vrije trap schitterend binnen. Typerend voor de wedstrijd: de aanvaller juichte niet na zijn doelpunt en liep meteen terug naar eigen helft. Door de zege komt Feyenoord op 46 punten. Dat zijn er tien minder dan nummer twee Ajax en drie meer dan nummer vier AZ. FC Emmen blijft de nummer zestien.