KNVB-tuchtzaken 'één grote schijnvertoning': 'Alleen Feyenoord lukt het steeds'

KNVB-tuchtzaken 'één grote schijnvertoning': 'Alleen Feyenoord lukt het steeds'

Gepubliceerd: zondag 3 maart 2019 om 23:54zo 03-03-2019 om 23:54

NEC-routinier Joey van den Berg is tijdens zijn voetbalcarrière regelmatig in aanraking gekomen met de tuchtcommissie van de KNVB en is geen fan van de juristen in Zeist. De 33-jarige Drent heeft zich voorgenomen om nooit meer naar Zeist af te reizen om een schorsing aan te vechten.

Van den Berg noemt de tuchtzaken van de KNVB 'één grote schijnvertoning'. "Als je erheen gaat, krijg je altijd één wedstrijd extra. Dus dan accepteer je maar die ene wedstrijd schorsing, want het heeft toch geen zin om te gaan", laat hij zondagavond weten bij VTBL.

Zijn laatste bezoek aan de KNVB dateert nog van zijn periode bij PEC Zwolle, vertelt Van den Berg. "Die scheidsrechter Van den Kerkhof (Martin, red.) gaf mij een rode kaart. Iedereen binnen de club zei: je moet erheen gaan. Wij zaten daar en die mannen begonnen te praten alsof ik al schuldig was. Dus ik vroeg: wat doe ik hier? Mag ik mijn verhaal nog doen? Maar zij hadden al zo'n gekleurd beeld."

Van den Berg besloot toen om zich niet nog eens aan zo'n onderneming te wagen. "En met mij nog heel veel anderen. Alleen Feyenoord krijgt het altijd voor elkaar om schorsingen te laten kwijtschelden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws