Van der Vaart uit waardering voor Ziyech: 'Dat jeukt hem niet, mentaal erg sterk'

Van der Vaart uit waardering voor Ziyech: 'Dat jeukt hem niet, mentaal erg sterk'

04-03-2019 07:04 Laatste update: 08:28
23

Van alle Ajax-spelers komt Hakim Ziyech het meest in de buurt van Rafael van der Vaart in zijn gloriedagen. Dat stelt de oud-international, die de technische vaardigheden van de Marokkaan prijst in aanloop naar het Champions League-duel met Real Madrid.

"En hij ziet de openingen en de momenten", zegt Van der Vaart in De Telegraaf. "Wat ik zo knap aan hem vindt is dat hij in zijn spel risico's durft te leggen en ook aardig wat balverlies lijdt soms, maar dat jeukt hem niet. Hij geeft twee minuten later weer zo'n moeilijke bal. Dan ben je mentaal heel erg sterk."

Van der Vaart kwam zelf via Ajax en Hamburger SV bij Real Madrid terecht. De oud-middenvelder beseft dat er Ajacieden zijn die dromen van zo'n transfer. "Maar dat mag morgen even niet in de koppen zitten. Je moet als team presteren en ik weet uit eigen ervaring dat je daar als speler ook niet mee bezig bent in het veld. Er gaan nog een paar grote transfers komen, denk ik."

"Al heeft dit Ajax ook het geld om spelers te behouden voor de club", aldus Van der Vaart. "Wij móesten destijds weg. Er moest geld in het laatje komen bij Ajax en een aantal van ons lag goed in de markt. Het was toen noodzaak om te verkopen, nu niet."