Basisdebutant bij PSV: In de middag hoorde ik dat ik moest spelen

Basisdebutant bij PSV: "In de middag hoorde ik dat ik moest spelen"

04-03-2019 13:17 Laatste update: 14:30
13

Michal Sadilek zit goed in zijn vel bij PSV. De negentienjarige Tsjech stond afgelopen zaterdagavond tegen Excelsior (0-2 zege) voor het eerst in de basis bij de Eindhovenaren.

Na het gewonnen duel voelde Sadilek zich goed. "In de middag hoorde ik dat ik moest spelen omdat Jorrit (Hendrix, red.) er niet bij zou zijn", vertelt Sadilek tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik ben er altijd klaar voor en wil mijn team helpen, of ik nou een minuut speel of negentig minuten. Natuurlijk voel je in het eerste elftal een andere druk. We hadden de laatste wedstrijden zes punten verloren en dus was niet winnen geen optie. Ook al speelde ik zelf niet, ik ben onderdeel van het team en baalde net zo hard als de anderen."

PSV kwam nauwelijks in de problemen in Kralingen. Steven Bergwijn scoorde al na acht minuten, in de tweede helft maakte hij z'n tweede. "Alleen een paar standaardsituaties moesten we toestaan", vervolgt Sadilek zijn verhaal. "We hadden de wedstrijd iets eerder moeten killen. We wilden goed beginnen vandaag. De laatste wedstrijden was het minder en dan is het prettig om snel te scoren."