PSV-aankoop van 6 miljoen uit beeld verdwenen: 'Het kan toch dat-ie tegenvalt?'

PSV-aankoop van 6 miljoen uit beeld verdwenen: 'Het kan toch dat-ie tegenvalt?'

04-03-2019 17:27
102

Komt het nog wel goed met Erick Gutiérrez bij koploper PSV? NOS-commentatoren Arno Vermeulen en Jeroen Elshoff sluiten niet uit dat de miljoenenaankoop afkoerst op een snel vertrek uit Eindhoven. 

Guti komt momenteel niet voor in de plannen van PSV-trainer Mark van Bommel. "Het kan toch zijn dat-ie tegenvalt? Van Bommel ziet hem elke dag trainen en als hij indruk zou maken op de training, dan zou hij hem toch wel laten spelen?", zegt Vermeulen maandag tijdens de wekelijkse podcast van de NOS

Geld mag geen rol spelen bij een snel vertrek, vindt hij, ondanks het feit dat PSV in de zomer nog zo'n zes miljoen euro betaalde voor Gutiérrez. "Er zijn toch wel clubs geïnteresseerd in een Mexicaans international die niet aan spelen toekomt?"

Elshoff: "Nog een keer in de voorbereiding proberen en als het dán nog niet goed gaat... Tja, dan ga je naar de uitgang kijken. Maar niet al na acht of tien wedstrijden."

Gutiérrez (23) signeerde in augustus een vijfjarig contract in Eindhoven. Dit seizoen deed de Mexicaan twaalf keer mee in de Eredivisie: vier basisplaatsen, acht invalbeurten. De laatste basisplaats van Gutiérrez dateert van 20 januari. Toen deed hij 70 minuten mee tegen FC Emmen. 

Lees ook: Vermeulen oppert Stam-alternatief in De Kuip: 'Cocu, dat is toch veel logischer?'