Ten Hag wijst Real Madrid-'bazen' aan: 'Aderlating als zo'n speler ontbreekt'

Ten Hag wijst Real Madrid-'bazen' aan: 'Aderlating als zo'n speler ontbreekt'

04-03-2019 19:20 Laatste update: 21:31
64

Erik Ten Hag heeft de wedstrijden van Real Madrid tegen FC Barcelona bekeken, maar meerdere duels van De Koninklijke zijn geanalyseerd door de Ajax-trainer. Dat vertelde Ten Hag maandag op de persconferentie, een dag voor de returnwedstrijd tegen Real in de achtste finales van de Champions League.

Bennett van Fessem
MADRID

"Ik heb de Clasico's gekeken, maar we hebben heel veel wedstrijden van Real gekeken. Je ziet de duidelijke structuren en kracht van Real, maar zeker ook hun kwetsbaarheden", reageert Ten Hag. "De kwetsbaarheden hebben we in Amsterdam aangetoond."

Het is mogelijk dat Ajax Real bij de strot grijpt, al heeft Ten Hag meerdere opties. "Dat is ook een strategie, ja. Als je succesvol wilt zijn, moet je meerdere strategieën beheersen tegen topteams. Overigens hebben we ook dat in Amsterdam laten zien."

Ten Hag reageert ook op het ontbreken van Sergio Ramos, die geschorst is. "Dat is zeker een aderlating. Modric en Kroos zijn de bazen naar voren toe, in het tot stand brengen van het spel. Ik denk dat Ramos de baas is. Het is toch een aderlating als zo'n speler ontbreekt. Daar worden ze zeker niet sterker op."