Van der Vaart: 'Als Ajax Real uitschakelt, gaat de trainer er misschien uit'

Van der Vaart: 'Als Ajax Real uitschakelt, gaat de trainer er misschien uit'

04-03-2019 20:40
39

Rafael van der Vaart geeft Ajax kans tegen Real Madrid, al is de kans dat de Amsterdammers doorgaan naar de kwartfinales van de Champions League niet zo groot. Van der Vaart vertelt dat maandag aan VoetbalPrimeur.

Bennett van Fessem
MADRID

"Natuurlijk hebben ze kans. Als je zo speelt als in de eerste wedstrijd, maar 1-2 verliest, is dat gewoon een heel slechte uitslag", zegt Van der Vaart tegen VoetbalPrimeur. "Je hebt hoop omdat Real twee keer van Barcelona heeft verloren, waardoor ze misschien zenuwachtig worden. Er staat onwijs veel druk op. Als ze morgen niet doorkomen, gaat de trainer (Solari, red.) er misschien wel direct uit. Dat hoort bij deze club."

De kans dat Ajax Real uitschakelt is volgens Van der Vaart klein. "Ze hebben zoveel kwaliteit en zoveel goede spelers. Ajax moet echt boven zichzelf uitstijgen om hier twee of drie doelpunten te maken."

"Of Ajax hier twee keer kan scoren? Dat zeker, maar ik weet dat Real ook gaat scoren. Dan zul je er eentje meer moeten maken. Laten we hopen dat Ajax de vorm heeft van drie weken geleden. Op een schaal van een tot tien? Dat is moeilijk te zeggen. Ik ga niet zeggen fifty-fifty. De kans is aanwezig, maar die is niet heel groot."

Check hieronder het hele interview met Rafael van der Vaart, onder meer over de 'arrogante' Sergio Ramos, die hij 'nog steeds' de beste verdediger ter wereld vindt, en zijn terugkeer in Bernabéu!