De Jong: 'Tijdens de gesprekken zei Barça al: probeer Real uit te schakelen'

De Jong: 'Tijdens de gesprekken zei Barça al: probeer Real uit te schakelen'

05-03-2019 10:13 Laatste update: 10:22
79

Frenkie de Jong kan dinsdagavond zijn huidige én zijn nieuwe werkgever een dienst bewijzen. Wanneer de controleur er met Ajax in slaagt om Real Madrid uit de Champions League te knikkeren, zal hem dat ongetwijfeld complimenten vanuit Catalonië opleveren.

Toen De Jong zich in januari verbond aan FC Barcelona, werd er al vooruitgeblikt op de twee Champions League-affiches tussen Ajax en Real Madrid. "Tijdens mijn contractondertekening, zeiden ze wel: probeer Real uit te schakelen. Dat zou voor Barça natuurlijk ook top zijn", vertelt hij aan De Telegraaf. De controleur uit Arkel realiseert zich dat zijn optreden wellicht met argusogen wordt bekeken in Spanje. "Omdat ik volgend jaar in La Liga speel en dan ook nog eens bij de grote rivaal van Real Madrid. Het zou goed kunnen dat er extra op me wordt gelet."

Wedden

Meer odds

De Jong en de zijnen moeten in Madrid een 1-2 thuisnederlaag goed zien te maken. "Dan moet het meezitten en moeten we iets boven onszelf uitstijgen", toont de man van 86 miljoen zich realistisch. Een vroege openingstreffer zou de Amsterdammers in het zadel kunnen helpen. "Maken we de eerste goal, dan denken ze misschien: oei! Misschien keert het publiek zich dan wat tegen de ploeg en dan kunnen we het écht spannend maken."

Lees ook: Vermoedelijke opstellingen: Tadic spits bij compleet Ajax en geen Bale