Maaskant na ontslag: 'Ik trek mijn voetbalschoenen ab-so-luut niet meer aan'

Maaskant na ontslag: 'Ik trek mijn voetbalschoenen ab-so-luut niet meer aan'

Gepubliceerd: dinsdag 5 maart 2019 om 16:59di 05-03-2019 om 16:59

Almere City-directeur Robert Maaskant besloot dinsdag om afscheid te nemen van trainer Michele Santoni. Volgens de oud-trainer van onder meer Willem II, NAC Breda en FC Groningen heeft het besluit te maken met 'communicatie en empathie'.

Santoni zou te weinig van de bovengenoemde eigenschappen hebben. "Ik wil er niet al te diep op ingaan, maar dat zijn wel twee factoren die belangrijk zijn voor een trainer", reageert Maaskant dinsdagmiddag bij FC Afkicken. De technisch directeur vindt het spijtig dat hij de beslissing heeft moeten nemen om afscheid te nemen van Santoni. "Misschien klinkt het een beetje raar en huichelachtig, maar Michele is een fantastisch mens en hij heeft hier veel dingen ook heel goed gedaan."

Maaskant is nu belast met de zoektocht naar een permanente opvolger voor interim-trainer Ole Tobiasen. De vijftigjarige Schiedammer verwerpt de geruchten dat hij zelf het stokje gaat overnemen. "Ab-so-luut niet. Ik trek mijn voetbalschoenen niet meer aan. Daar is het mij ook nooit om gegaan."

Lees ook: Maaskant zet 'noodzakelijke stap': Almere City kan op zoek naar nieuwe trainer

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws