Real Madrid in zak en as: 'Een shit seizoen, Ajax was beter en verdiende het'

Real Madrid in zak en as: 'Een shit seizoen, Ajax was beter en verdiende het'

06-03-2019 01:05
31

Dani Carvajal zat er even helemaal doorheen na de 1-4 afstraffing van Real Madrid tegen Ajax in de achtste finale van de Champions League. De rechtsback van de Spaanse grootmacht stond met de tranen in zijn ogen Movistar te woord.

"We hebben een shit seizoen", windt Carvajal er geen doekjes om. "Het is nooit makkelijk na twee thuisnederlagen tegen Barcelona, maar we hadden duidelijk een zege in ons hoofd. Twee fouten brachten ons op een 0-2 achterstand. En de 0-3 was de genadeklap. We moeten vanavond niet naar excuses zoeken. Ajax was beter en verdiende het om door te gaan."

"In één week zijn we alles kwijtgeraakt", vervolgt de Spaanse international. "Ik denk niet dat ik deze pijn ooit eerder heb gevoeld. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen… Ik zie dit niet als het einde van een tijdperk. We hebben een jong team, maar er is enorm veel ruimte voor verbetering. Dat moeten we onder ogen zien."

Zie ook: Neres vernedert Carvajal met schitterende samba-actie op de achterlijn

Trainer Santiago Solari erkent dat aanvoerder Sergio Ramos node werd gemist. "Natuurlijk. Zonder andere spelers tekort te willen doen, is het duidelijk dat we onze aanvoerder misten", stelt de Argentijn. "Het is een moeilijk seizoen voor ons. Makkelijke momenten zijn voor iedereen, maar nu moeten we moed tonen."

De positie van Solari wankelt na de blamage tegen Ajax, maar zelf zal hij de handdoek niet gooien. "Ik ben niet gekomen om op te geven. Real is groter dan wie dan ook, en zal altijd terugkomen, en sterker terugkomen."