Van Dijk: 'Ik kan er niet eentje kiezen, alsof je tussen je kinderen moet kiezen'

Van Dijk: 'Ik kan er niet eentje kiezen, alsof je tussen je kinderen moet kiezen'

06-03-2019 11:32 Laatste update: 13:47
21

Vigil van Dijk speelde met Celtic en Liverpool voor twee clubs waarbij de fans het You'll Never Walk Alone op indrukwekkende wijze laten horen. De centrale verdediger van het Nederlands elftal kan niet kiezen welke van de twee hij het mooist vindt.

"Ik kan er niet eentje kiezen. Dat is alsof je tussen je kinderen moet kiezen", aldus Van Dijk in gesprek met FourFourTwo. "Soms onderschatten mensen de kracht die de fans hebben. Zeker op Champions League-avonden is de sfeer op Anfield ongelooflijk. Het inspireert je tijdens de wedstrijden om op moeilijke momenten even dat extra te geven."

Dat Van Dijk de favoriet is om de PFA Player of the Year award te winnen, doet de Oranje-international weinig. "Ik focus mij op het bereiken van iets speciaals, iets wat deze club al 29 jaar niet voor elkaar heeft gekregen. Als ikzelf of een teamgenoot daar ook een individuele prijs voor krijgt, is dat mooi. Het zou een geweldige eer voor me zijn."

Het winnen van het kampioenschap is voor Van Dijk echter belangrijker. "Dat motiveert je. De Premier League winnen helpt je voor altijd in de geschiedenisboeken en maakt je een legende. Dat is waarom je voetbalt. Je wilt een legende worden."