Update: Sparta wint juridisch advies in en ziet af van rechtszaak

Update: Sparta wint juridisch advies in en ziet af van rechtszaak

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 17:24do 14-03-2019 om 17:24

Laatste update: donderdag 14 maart 2019 om 17:29do 14-03-2019 om 17:29

Sparta Rotterdam heeft een verzoek ingediend bij de KNVB om de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen van zondag 24 maart te verzetten. De club geeft de oproepen van Deroy Duarte en Abdou Harroui voor de voorlopige selectie van Jong Oranje als reden.

'In het belang van een eerlijk verloop van de competitie is het in de ogen van Sparta Rotterdam onacceptabel dat Sparta als enige club in de Keuken Kampioen Divisie basisspelers moet afstaan aan vertegenwoordigende elftallen van de KNVB', schrijft de club op de eigen website.

Mochten de spelers niet tot de definitieve selectie van Jong Oranje behoren, zullen ze meegaan met Oranje Onder 20. 'Het sportieve belang van Sparta Rotterdam is om zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie om zo de beste uitgangspositie te creëren om de doelstelling van de club (promotie naar de Eredivisie) mogelijk te maken. De sportieve en daarmee samenhangende financiële belangen zijn voor Sparta Rotterdam te belangrijk in deze fase van de competitie.'

Sparta verwacht bovendien dat voor datzelfde weekend nog eens drie spelers opgeroepen zullen worden voor nationale selecties.

Update 18.13 uur: De KNVB heeft bekend gemaakt dat het niet akkoord gaat met het verzoek van Sparta om de wedstrijd tegen NEC te verzetten. "Dit seizoen blijft alles zoals het is en worden er geen wedstrijden verplaatst", zegt een woordvoerder van de voetbalbond tegen De Gelderlander.

Update 14/03, 17:24 uur: Sparta heeft besloten niet naar de kortgedingdrechter te stappen nadat de KNVB liet weten niet akkoord te gaan met het verzoek van de Rotterdammers om de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen te verzetten. Sparta wilde dat, omdat veel selectiespelers interlandverplichtingen hebben.

De Rotterdammers noemden het 'onacceptabel' dat Sparta meerdere spelers af moest staan, terwijl veel andere clubs in de Keuken Kampioen Divisie daar geen last van hebben. Toch stapt Sparta, na het inwinnen van juridisch advies, niet naar de kortgedingrechter. 'De afgelopen jaren zijn er meerdere procedures gevoerd bij de kortgedingrechter. Vrijwel in alle gevallen wint de KNVB deze zaken', schrijft Sparta. De club is dan ook geadviseerd geen kort geding aan te spannen en heeft dat besluit ter harte genomen.

Poll

Heeft Sparta een punt?

(2633 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws