De Jong: Dat ik op de positie van een ander zit te azen, is echt schandalig

De Jong: "Dat ik op de positie van een ander zit te azen, is echt schandalig"

06-03-2019 19:22 Laatste update: 19:44
29

Henk de Jong heeft een verbeterde aanbieding op zak van De Graafschap, maar kan na dit seizoen óók naar SC Cambuur. De club uit Leeuwarden lonkt naar zijn diensten.

Dat melden bronnen aan Omroep Gelderland. De Jong beschikt over een aflopend contract in Doetinchem en kan bijtekenen, maar heeft om bedenktijd gevraagd. Woensdagmiddag ontving de trainer een nieuw voorstel. "Echt een keurige aanbieding waar veel respect uit spreekt", reageert De Jong, die samen met assistent Sandor van der Heide met één of twee jaar kan verlengen. "Dat is aan ons. En we mogen hier dus ook nog even over denken."

De Jong heeft om bedenktijd gevraagd vanwege zijn privésituatie. De Fries wil graag in de Achterhoek blijven, maar de twijfel is toegeslagen vanwege 'vervelende omstandigheden in het gezin'. De Jong: "Ik moet dingen nu goed afwegen en binnen twee weken hak ik de knoop wel door." De Jong woont nog altijd in Drachten.

Cambuur
Omdat De Jong wikt en weegt, ruikt Cambuur zijn kans. De kwakkelende Keuken Kampioen Divisie-club wil hem naar verluidt graag terughalen naar Leeuwarden als opvolger van René Hake. "Ik merk ook dat er wat rumoer is", zegt De Jong daarover. "Maar sommige dingen die ik nu lees op forums en allerlei websites zijn echt uit de lucht gegrepen. Dat ik op de positie van een ander zit te azen, is echt schandalig. Ik heb ook met niemand gesproken, alleen met De Graafschap."

Lees ook: 'Vervelende privé-situatie' voor dubbende De Jong: "Ik heb extra tijd nodig"