Zuid-Amerika 'minder interessant' voor AZ: 'Genoeg goede spelers in Europa'

Zuid-Amerika 'minder interessant' voor AZ: 'Genoeg goede spelers in Europa'

07-03-2019 11:50 Laatste update: 12:49
24

AZ richt zich in de zoektocht naar versterking eerst op de eigen jeugd en vervolgens op de Europese markt. Volgens technisch directeur Max Huiberts is de Zuid-Amerikaanse markt minder interessant.

Op de website van de Alkmaarders reageert Huiberts op de vraag of AZ ook nog in Zuid-Amerika scout. 'Vooropgesteld, en zoals inmiddels wel bekend bij AZ, kijken we als er witte vlekken in het elftal zijn altijd eerst naar spelers uit onze eigen opleiding. Er wordt kritisch gekeken of eigen kweek genoeg kwaliteit heeft om door te stromen naar het eerste. Vervolgens richten we ons op spelers uit de Europese competities, dat is het scoutingsgebied van AZ', aldus Huiberts.

In Europa loopt volgens Huiberts voldoende talent rond. 'We hebben de ervaring de afgelopen jaren dat er voor AZ voldoende goede en nog haalbare spelers aanwezig zijn in deze Europese competities', schrijft hij.

Volgens Huiberts volgt AZ wel de nationale jeugdselecties van Onder 17 tot en met Onder 20 van de Zuid-Amerikaanse landen. 'Dit jaar worden bijvoorbeeld weer de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen gehouden in deze leeftijdscategorieën en bij beide toernooien zijn scouts van AZ aanwezig. (...) Wel is het zo dat er voor een 'niet EU-speler' een fors salaris betaald dient te worden', plaatst hij een kanttekening.