'Duitser' solliciteert bij Oranje: 'Als Koeman me belt ga ik er over nadenken'

'Duitser' solliciteert bij Oranje: 'Als Koeman me belt ga ik er over nadenken'

08-03-2019 07:31
47

Robin Gosens zou een oproep van Ronald Koeman voor het Nederlands elftal zeker zien zitten. De linksback van Atalanta Bergamo is van origine Duits, maar heeft ook een Nederlands paspoort en hoopt stiekem dan ook op een belletje van één van de twee bondscoaches.

Gosens speelt in Bergamo samen met Marten de Roon en Hans Hateboer, twee Nederlanders die al vaker zijn bekeken door assistenten van Koeman. "Dus ze hebben me een paar keer zien spelen, maar ik heb nog niets gehoord", zegt Gosens tegen het Algemeen Dagblad. "Het zou natuurlijk een enorme eer zijn als hij me belt."

"Ik heb twee paspoorten", legt Gosens uit. "Ik gebruik altijd mijn Duitse paspoort, omdat ik daarmee ben opgegroeid. Vandaar dat veel mensen het niet weten, denk ik. Maar ik heb mijn Nederlandse paspoort al netjes verlengd in 's-Heerenberg, daar wonen mijn ouders vlakbij."

"Ik ken de cultuur, ik spreek de taal en heb een sterke band met Nederland. Als ik gevraagd zou worden voor Oranje, dan ga ik daarover nadenken. Ik denk dat als een van de twee bondscoaches belt, ik de telefoon uit mijn handen laat vallen."