Te Wierik: 'Op dit moment niet te goed voor Groningen, maar kan hij wel worden'

Te Wierik: 'Op dit moment niet te goed voor Groningen, maar kan hij wel worden'

08-03-2019 08:28 Laatste update: 09:29
10

FC Groningen-aanvoerder Mike te Wierik denkt dat ploeggenoot Kaj Sierhuis de potentie heeft om ver te komen. De twintigjarige spits kwam in januari op huurbasis over van Ajax.

"Op dit moment is hij zeker nog niet te goed voor Groningen. Maar dat kan hij wel worden", reageert Te Wierik op een stelling van de NOS. "Hij moet spelen en minuten maken. Dat kan hier bij Groningen. Bij Ajax staan Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar in de spits. En in de Champions League zag ik ook nog Dusan Tadic. Dat is wel een ander niveau. Hier kan hij zich goed ontwikkelen."

Wedden

Meer odds

"Voordat ik naar Groningen kwam had ik pas twee duels in de Eredivisie gespeeld", laat Sierhuis weten. "Op het niveau van de Eerste Divisie heb ik wel bewezen dat ik kan scoren. Maar ik vind absoluut niet dat ik te goed ben voor Groningen. Ik vind juist dat ik mij hier eerst moet bewijzen om verder te kijken. Ik kwam hier om mij in de basis te knokken en zie mij echt niet als een van de betere spelers."

Mede dankzij huurlingen als Sierhuis heeft Groningen zich wel herpakt. Toch wil Te Wierik de selectie van Groningen van voor de winterstop niet 'Eredivisie-onwaardig' noemen. "Maar de plek waar wij voor de winterstop stonden, gaf wel weer wat voor kwaliteiten wij hadden. We stonden vijftiende dus je kan zeggen dat het net Eredivisie-waardig is, maar dat is niet zoals Groningen wil zijn."

Lees ook: "Ik moest weer trainen bij Jong Ajax en dat was niet wat ik voor ogen had"