Van Persie wil 'Sneijder-scenario' voorkomen: 'Dat was heel geforceerd, vind ik'

Van Persie wil 'Sneijder-scenario' voorkomen: 'Dat was heel geforceerd, vind ik'

09-03-2019 07:09 Laatste update: 09:16
36

Nog tien wedstrijden en dan is de rijke voetbalcarrière van Robin van Persie voorbij. De 35-jarige aanvaller van Feyenoord heeft nog altijd geen spijt van zijn besluit om te stoppen.

"De insteek is stoppen en die is niet veranderd. En dat gaat ook niet veranderen. Denk ik", zegt Van Persie in het Algemeen Dagblad. Klinkt daar enige twijfel? "Nee, ik twijfel niet. Zeker niet. Die vraag of ik wil doorgaan, krijg ik alleen als ik goals maak. Niet als we verliezen. Ik ben duidelijk geweest. Maar het is wel moeilijk. Want wat is het juiste moment om te stoppen?"

"We hebben bij Feyenoord met Orkun Kökçü, Wouter Burger, Jordy Wehrmann, Dylan Vente volop jongens die eraan komen", vervolgt de topscorer aller tijden van Oranje. "Die jongens moeten hun kans gaan krijgen. Voor mij zit het erop, voor die gasten gaat het nu pas beginnen. Het is gewoon prima zo."

Of Van Persie een afscheidswedstrijd krijgt, weet hij niet. "Die optie ligt er wel. Vanuit de club. Een schitterend gebaar van Martin van Geel (technisch directeur, red.) en Feyenoord. Wanneer ik wil, komt er een afscheidswedstrijd. Maar ik moet er nog op terugkomen bij Van Geel. Dat ga ik eerst doen, voor ik publiekelijk antwoord geef op die vraag. De volgorde is goed, vind ik. Ik moet er niet zelf om vragen, dat is mij te geforceerd en daar houd ik niet van."

Een scenario zoals Wesley Sneijder bij Oranje wil hij voorkomen. "Die wedstrijd van Wesley was heel erg geforceerd, vond ik. Dit is wat mij betreft de enige manier. De club biedt iets aan, dat is mooi. Maar ik moet er echt nog over nadenken."