Keuze voor PSV na stage bij Feyenoord: 'Familiegevoel en spelers zijn hier beter'

Keuze voor PSV na stage bij Feyenoord: 'Familiegevoel en spelers zijn hier beter'

Gepubliceerd: zaterdag 9 maart 2019 om 09:47za 09-03-2019 om 09:47

Michal Sadilek had in de zomer van 2016 de kans om bij Feyenoord aan de slag te gaan. De negentienjarige middenvelder van PSV liep kortstondig stage in Rotterdam, maar hij koos uiteindelijk voor een overstap naar Eindhoven.

"Want hier heerst een familiegevoel. En de spelers zijn beter", laat Sadilek weten aan de NOS. De Tsjech kwam over van Slovacko uit zijn geboorteland. Dit seizoen klopt hij nadrukkelijk op de deur bij trainer Mark van Bommel, die hem vorige week tegen Excelsior zelfs de voorkeur gaf boven miljoenenaankoop Erick Gutiérez, toen Jorrit Hendrix ontbrak.

Zijn goede prestaties blijven ook in zijn thuisland niet onopgemerkt. Sadilek is in beeld bij het Tsjechische elftal. "Hij staat op onze lijsten. We zijn een nieuw team aan het opbouwen, dus het is belangrijk dat onze talenten veel aan spelen toekomen", zegt assistent-bondscoach en oud-Ajacied Tomas Galasek.

Sadilek doorliep de jeugdelftallen van Tsjechië, maar wacht nog op zijn debuut in de hoofdmacht. "Hij is een bijter", aldus Galásek. "Het is wachten tot dit soort spelers vaker in actie komt, dan krijgen ze vanzelf een kans."

Lees ook: Basisdebutant bij PSV: "In de middag hoorde ik dat ik moest spelen"

Poll

Moeten Sadilek en Ihattaren in de basis blijven staan bij PSV?

(4422 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws