De Wit (21): Het is niet dat ik denk: daar staat Casemiro, wow

De Wit (21): "Het is niet dat ik denk: daar staat Casemiro, wow"

09-03-2019 11:54
54

Dani de Wit heeft nog eens teruggeblikt op de wedstrijd tussen Real Madrid en Ajax in de Champions League. De middenvelder kwam twintig minuten voor tijd in het veld voor Lasse Schöne, die net een wereldgoal had gemaakt.

"Ik was met Alfred (assistent Schreuder, red.) de spelsituatie aan het doornemen. Toen vloog zo de 1-4 binnen", vertelt De Wit bij Inside Ajax. "Alfred zag het niet eens. Ik zei: hij zit erin! We deden heel gek met z'n tweeën en vlogen elkaar in de armen."

Ajax won zeer overtuigend met 1-4 van Real. De Wit: "Ik weet niet precies wat ons heeft gemotiveerd. Je wilt in de Champions League blijven en op drie fronten actief blijven. Als je dan tegen Real Madrid speelt hoef je niet gemotiveerd te worden. Het is zo'n mooi affiche. Iedereen wil zich laten zien, zowel individueel als als team."

"We wilden Ajax op de kaart zetten. Ik denk dat dat is gelukt. Of we Ramos hebben gemist? Ik denk dat zíj Ramos hebben gemist", lacht De Wit. "Het is een heel grote speler voor Real Madrid. Dat hij er niet bij was is voor hen heel erg zonde en gunstig voor ons."

De Wit had in Bernabéu geen last van zenuwen. "Daar heb ik weinig last van. Natuurlijk zijn het grote spelers, maar het is niet dat ik denk: daar staat Casemiro, wow. Het is een goede speler, dus moet je nóg scherper zijn, er nóg korter op zitten en nóg beter m'n best doen. Dat ging prima."

Lees ook: 'Ik nam met Schreuder de spelsituaties door, vliegt die bal zo de kruising in!'