'Van mij had Schweinsteiger elke week de nabespreking mogen doen, een grootheid'

'Van mij had Schweinsteiger elke week de nabespreking mogen doen, een grootheid'

Gepubliceerd: zondag 10 maart 2019 om 09:36zo 10-03-2019 om 09:36

Michael de Leeuw heeft genoten van zijn periode in de Verenigde Staten. De aanvaller van FC Emmen speelde bij zijn club Chicago Fire samen met Bastian Schweinsteiger en was enorm onder de indruk van de Duitse routinier.

Schweinsteiger ondertekende in maart 2017 een contract bij Chicago Fire. "In het begin keek ik enorm naar hem op", vertelt De Leeuw aan Voetbal International. "Zag ik hem lopen en dacht ik: Wow, dat is Schweinsteiger. Na een paar dagen merk je dat hij ook maar gewoon een mens is en noem je hem Basti. Heel apart, hoe dat gaat."

"Hij was een trainer op het veld, maar ook daarbuiten was hij fantastisch", vervolgt De Leeuw. "Ik zat echt te genieten, die man heeft zo'n enorm voetbalverstand. Hij gaf een college, alle spelers in de kleedkamer zaten op het puntje van hun stoel."

"Ik moedigde hem altijd aan vaker het woord te nemen, maar hij deed het niet heel vaak. Ook omdat hij de trainer niet voor de voeten wilde lopen, dat begreep ik wel. Maar van mij had hij elke week de nabesprekingen mogen doen. Wat een grootheid."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws