Weghorst: Waardeloos, daar is maar een woord voor nodig. Echt waardeloos

Weghorst: "Waardeloos, daar is maar een woord voor nodig. Echt waardeloos"

10-03-2019 10:29
16

Wout Weghorst is niet te genieten na de 6-0 nederlaag van VfL Wolfsburg tegen Bayern München. Zijn ploeg werd van het kastje naar de muur gestuurd door de Duitse recordkampioen. Weghorst stond erbij en keek ernaar.

"Waardeloos, daar is maar een woord voor nodig. Echt waardeloos", zucht Weghorst tegen FOX Sports. "Uiteindelijk zie je het kwaliteitsverschil. De eerste mogelijkheid die ze kregen lag er gelijk in. We begonnen ook niet goed aan de tweede helft. De bereidheid om een resultaat te halen, de schade beperkt te houden en de innerlijke overgave om hier niet af te gaan heb ik gemist. Dan zie je dat het gewoon gebeurt. Een afgang? Dat lijkt me duidelijk als je met 6-0 verliest."

Weghorst probeerde er in de tweede helft nog iets van te maken. Toen stond het al 3-0. "Ik denk dat ik in de tweede helft de schroom van me af heb gegooid en ervoor heb gezorgd dat ik ballen vast heb gehouden en duels heb gewonnen. Dat ging goed, maar we waren voorin zo slordig. Het zijn verloren meters. Het gaat niet om mij, maar om het team. Ik verricht graag ondankbare arbeid, maar niet als je met 6-0 verliest."

Weghorst heeft weinig zin om over zijn persoonlijke vorm te praten. "Ik denk dat het heel goed is. Ik ben groeiende en maak stappen, maar heb er nu niet echt zin om het daarover te hebben. Het gaat goed, ik ben belangrijk. Maar deze nederlaag overheerst."

Lees ook: Game, set and match voor Bayern: Dortmund is koppositie kwijt op doelsaldo