Late zege voor Bosz op wonderlijke sneeuwmiddag, Rutten heeft nog één punt nodig

Late zege voor Bosz op wonderlijke sneeuwmiddag, Rutten heeft nog één punt nodig

10-03-2019 20:50 Laatste update: 20:27
18

Peter Bosz heeft met Bayer Leverkusen een wonderlijke wedstrijd tegen Hannover 96 achter de rug. Die Werkself stonden met 0-2 voor, toen de wedstrijd tijdelijk werd gestaakt vanwege hevige sneeuwval.

Hannover 96 - Bayer Leverkusen 2-3
De ploeg van Bosz was uitgelopen naar een ogenschijnlijk comfortabele voorsprong, dankzij twee treffers van Kevin Volland binnen het half uur. Genki Haraguchi dacht direct voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar de inzet van de Japanner strandde vlak voor de besneeuwde doellijn.

Na rust vocht de nummer 17 van de Bundesliga zich terug via voormalig AZ-spits Jonathas en een eigen goal van Mitchell Weiser. Kai Havertz groeide echter uit tot de held van Bayer Leverkusen. De negentienjarige spelmaker kopte vlak voor tijd de 2-3 binnen en voorkwam een uitglijder in Hannover.

Anderlecht - KV Kortrijk 2-0
Het Anderlecht van trainer Fred Rutten lijkt hard op weg om zich voor de de play-offs om het kampioenschap te kwalificeren. Paars-Wit won thuis van KV Kortrijk en gaat als nummer vijf de laatste speelronde van de reguliere competitie in. Voormalig sc Heerenveen-middenvelder Sven Kums besliste het treffen met twee goals.

Anderlecht heeft één punt meer dan Sint-Truiden en AA Gent, die tijdens de laatste speeldag tegen elkaar spelen. Rutten en de zijnen hebben zondag dus genoeg aan één punt op bezoek bij staartclub KV Oostende.

Inter - SPAL 2-0
Internazionale moest het nog altijd zonder Mauro Icardi stellen. Zijn vervanger Lautaro Martínez dacht de Nerazzurri na een half uur op fraaie wijze op voorsprong te zetten, maar de goal werd na inmenging van de VAR afgekeurd wegens hands. Met Stefan de Vrij in de basis wist de thuisploeg halverwege de tweede helft alsnog de ban te breken: Matteo Politano draaide open en schoot raak. Roberto Gagliardino gooide het duel vervolgens in het slot: 2-0.

Voor Inter betekende het na de remise tegen Fiorentina (3-3) en de nederlaag tegen Cagliari (2-1) weer eens een overwinning in de Serie A. Het was bovendien een opsteker in aanloop naar een cruciale week. Donderdag wacht de return tegen Eintracht Frankfurt in de Europa League en zondag staat de stadsderby tegen AC Milan op het programma.

Sampdoria - Atalanta Bergamo 1-2
Het Nederlands getinte Atalanta Bergamo won met 1-2 bij Sampdoria. Met Hans Hateboer, Marten de Roon en 'de halve Nederlander' Robin Gosens in de basis kwam Atalanta via Duvan Zapata op voorsprong. Oudgediende Fabio Quagliarella maakte in de 67e minuut gelijk, maar Gosens zorgde voor het slotakkoord: 1-2.