Foppe de Haan prijst Heerenveen-duo: 'Vroeger veel te druistig, nu fantastisch'

Foppe de Haan prijst Heerenveen-duo: 'Vroeger veel te druistig, nu fantastisch'

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 09:21ma 11-03-2019 om 09:21

Foppe de Haan steekt de loftrompet over het sc Heerenveen-duo Sam Lammers en Michel Vlap. De twee maakten ook in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (2-3 winst) het verschil.

Vlap was twee keer trefzeker – één keer op aangeven van Lammers -  en de spits tekende voor de derde Friese treffer. "Ik vind ze na de winterstop geweldig", zegt De Haan in De Telegraaf. Het clubicoon ziet veel verbetering. "Daarvoor stond Michel wel eens veel te vroeg, veel te diep. Daardoor ontstond er een enorm gat op het middenveld en was het voor tegenstanders veel makkelijker voetballen."

"En Sam moest wennen met de hele tijd zo'n stopper in z'n nek, maar kan gewoon goed voetballen en doet het uitstekend", vervolgt De Haan. "Met Dennis Johnsen, die hier al op heel jonge leeftijd liep maar is teruggehaald, en Mitchell van Bergen aan de zijkanten, hebben ze voorin wel echt een leuke ploegje, hoor. Die verliezen de bal niet zomaar. En ze zijn nog hartstikkene jong."

De Haan is enigszins verrast door de ontwikkeling van Vlap, die de jeugdopleiding van Heerenveen doorliep. "Hij was vroeger veel te druistig, vloog alle kanten op, maar had wel een enórme drive. En dat is misschien wel het allerbelangrijkste. Nu is hij fantastisch."

Poll

Gaat Vlap de Nederlandse top halen?

(1904 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws